Megnyílt a tenyészbika tenyésztésbe állításának válságtámogatása 2022 felülete a Magyar Államkincstár oldalán.

Az támogatási kérelemhez kapcsolódó igazolás nyomtatványa ELÉRETŐ a Limousin és Blonde D'Aquitaine Tenyésztők Egyesülete honlapján: www.limousin.hu . Az első oldalon. Ne felejtsük el, hogy aki nem Egyesületi tag az térítés ellenében kapja meg az igazolást. Az igazolások kiállításának és az egyedek ellenőrzésének díja 20.000.-Ft + ÁFA (25.400.-Ft) tenyészbikánként, melyet az egyesületi tagoknak nem kell megfizetni. A befizetés igazolását is itt lehet majd feltölteni az Egyesület részére. Minden Partnerünk számára kiküldtük a bikák KLSZ-át. Ha bármilyen segítségre lenne szükség nyugodtan hívjanak az elérhetőségeinken.

"Az orosz-ukrán konfliktus miatt gazdasági nehézségekkel küzdő agrárvállalkozások és élelmiszer-feldolgozó vállalkozások részére nyújtandó válságtámogatás igénybevételének általános feltételeiről szóló 25/2022. (VIII. 31.) AM rendelethez kapcsolódó egyes agrártámogatási rendeletek módosításáról szóló 26/2022. (VIII. 31.) AM rendelet alapján, 

2022. évben a tenyészbika tenyésztésbe állításnak csekély összegű támogatásának igénybevétele helyett, a tenyészbika tenyésztésbe állításához kapcsolódóan válságtámogatás iránti kérelem benyújtására nyílik meg a lehetőség 2022. szeptember 20. napjáig.

További információ: A Támogatások / Nemzeti támogatások / Válságtámogatások / Válságtámogatás - Tenyészbika tenyésztésbe állításának támogatása menüpont alatt érhető el." (Magyar Államkincstár)