KicsiZso
Sült marhaborda, vagy oldalas (angolul short ribs)
A nyershús és csont vágási stílusát jelenti az elnevezése a marha oldalasnak. A borda csontok középső kb. 25 cm-es része van kivágva oly módon, hogy 3 borda egymás mellett marad. A csonton lévő hús belső oldaláról a hártyát eltávolítjuk. Olivaolajjal mindkét felét bekenjük, majd izlés szerint sózzuk, borsozzuk. Más fűszert nem használunk hozzá. Ezt követően smokerben, vagy sütőben kb. 8 óra alatt sütjük készre. Nagyon szaftos, nagyon jó íze van. Mindenkinek ajánlom!
Most következzen egy pénztárcabarát különlegesség: a sült marha velőscsont. Nagyon sokan használják, a velőscsontot. Levesbe belefőzik és azután pirítóssal fogyasztják a velőt. A most következő ajánlatom még ennél is sokkal-sokkal finomabb. Kérjük meg a Hentesünket, hogy a marha velőscsontot vágja nekünk ketté, de hosszába. Sózzuk, borsozzuk. Mindkét végét sóba mártjuk, így nem folyik ki belőle a velő. A csontokat tegyük 180 fokos sütőbe és 10 perc alatt készre sütjük. Tálalást követően a velő kikanalazható a csontból, mint a hagyományosan elvágott változatából. Én a képen láthatóan készítettem el. Smokerben, kis füsttel sütöttem meg 110 fokon. Egy füstös marhavelőnél, előételben kevés finomabbat talál az ember.